Rabac

Priprave v Rabcu

Med zimskimi počitnicami so potekale združene jadralske priprave Jadralnega kluba Ljubljana, Jadralnega kluba Kvarner, Rabac ter BD Ranca Ptuj pod budnim očesom našega trenerja Uroša. Ljubljančane in Ptujčane so prijazno gostili v Rabcu, kjer so zaradi geografskih lastnosti razmere praktično v vsakem letnem času primerne za jadranje.

Priprav so se predvsem udeležili tekmovalci razreda Laser, ki so se jim kasneje pridružili še optimistični jadralci klase Optimist. Poleg praktično vsakodnevnega treninga na vodi, kjer je ekipa izboljševala  tehniko jadranja in regatno taktiko so čas na kopnem izkoristili za resno zastavljene kondicijske priprave. Vsakodnevnemu jutranjemu teku je ob večerih sledil trening moči, ki ga mladi jadralci prepogosto pozabljajo.

Ob dnevih, ko so bile vetrovne razmere neprimerne za kvaliteten trening, pa so izkoristili svoja kolesa in opravili tudi dva nekoliko daljša izleta. Med drugim so nekateri osvojili vrh Učka, do katerega vodi skupno 40 km poti in zahteven vzpon 1400m nadmorske razlike. Da pa počitnice niso bile zapolnjene zgolj s treningi, so jadralci svoj čas izkoristili tudi za skrb za opremo, druženje in igre, ki so bistven element dobrega ekipnega duha. Po končanih pripravah so novo pridobljeno znanje in kondicijo preizkusili na regati v Portorožu.

Piše: Maja Ž.