Regata Sun Cup Portorož

V petek 1. 3. 2019  smo se udeležili regate Sun Cup v Portorožu. Pihal je šibak maestral, kar je bilo ravno dovolj za izpeljana 2 plova. Naša ekipa se je odrezala zelo dobro, saj smo presegli naše pričakovane cilje že po prvem dnevu. Spali smo v apartmajih v Portorožu, kjer pa smo se že ob prihodu skregali za ležišča, nato pa še za hrano.

Ta dan se je začel s sproščujočim jutranjim tekom, na vodi pa je, kot dan prej, pihal rahel maestral, s katerim smo izpeljali 4 plove. Ta dan pa so bili sodniki bolj strogi in niso spregledali nobene naše napake . Zato smo zraven potrenirali obrate okoli osi (penale), da se nam je kar zvrtelo.  Poleg tega pa smo na vodi bili pustno razpoloženi.

Zadnji dan smo odpeljali še zadnja 2 plova, skupno 8 plovov in znova je pihal maestral. Danes smo bili še posebaj pozorni na sodnike in ker smo bili res, smo postali prav dobri prijatelji, saj smo se z njimi družili še po regati.  Naš Jure Barl je končal na odličnem 3. mestu, Jakob Pejovič je bil 6., Gaja Kolarič 11., Nejc Gabrenja 14., Urban Toš pa 15.
A rezultati niso pomembni.

Pomembno je, da smo uživali.

Piše: Gaja K.